Bericht aan Hubbels

Stuur een bericht aan de host van Hubbels, Martine van Harten

 

Neem contact op

Manier van werken in Nijmegen

Omdat het er nog niet was, heeft de initiatiefnemer (Martine) in 2012 op basis van het wereldwijde concept 'The Hub' deze Nijmeegse versie van cowerken opgezet. Oorspronkelijk herbergde een monumentaal schoolgebouw in Nijmegen-Oost onze professionals. Met de start van 2017 vestigden we ons in een modern en sfeervol kantoor in Nijmegen Bottendaal. Wat begon als enkel een open flexwerkruimte en 5 deelnemers, is nu uitgegroeid tot een groep van ruim 20 deelnemers en drie ruimtes. Het blijkt een goed ondernemersklimaat te zijn in Hubbels.

Hubbels heeft een mooie kern van cowerkers, zzp'ers en nieuwe werkers, die kansen zien in deze sociaal innovatieve manier van werken. Zowel rustig en zelfstandig werken als brainstormen en ervaringen uitwisselen, het is allemaal mogelijk.
Hoe werkt dat?

Een gemiddelde dag

De cowerker (doorgaans tussen de 23 en 55 jaar oud) komt ‘s ochtends binnen. Hij of zij weet het koffieapparaat te vinden, zoekt een fijn plekje om te zitten en gaat aan de slag. Al snel, meestal na 9.00 uur, volgen er meer Hubbels mensen. Ze verdelen zich over de open werkruimte of ontmoeten een klant in een vergaderkamer. Er wordt koffie gedronken. Mensen treffen elkaar, maken een praatje. En werken verder. Hoe drukker het is, hoe harder men werkt. 

Samen lunchen

Rond het middaguur kan het onrustig worden. De eerste trek in eten begint te komen. Er meldt zich altijd wel een vrijwilliger om naar de supermarkt te gaan: wie lunchen er allemaal mee? De lunchtafel wordt gedekt en er wordt gegeten, gepraat en gelachen. Alle eters leggen €2,- in de pot.

Bij behoefte aan nieuws of geluid van buitenaf gaat de radio aan. We werken verder, overleggen en kletsen wat tussendoor. Nog een kopje koffie erbij, mail bijwerken, laatste klussen voor de dag afmaken. Zo richting 18.00 uur vertrekken de meesten naar gezin, warme maaltijd thuis of andere levensdingen. De hekkensluiter doet de lichten uit en sluit af. Lekker gewerkt vandaag.

Activiteiten

Naast de dagelijkse activiteit van lunchen wordt er regelmatig van alles georganiseerd. Denk aan workshops, meet-ups, netwerklunches en spontane borrels. Wil je zelf iets organiseren, of heb je een specifieke vraag? We horen het graag. Mail even naar naar de host Martine.