Bericht aan Hubbels

Stuur een bericht aan de host van Hubbels, Martine van Harten

 

Neem contact op

Sociale innovatie

Je doet al aan afvalscheiding, koopt ook biologisch producten, laat je kleding verstellen en fietst zoveel mogelijk. Je zou meer willen doen. Maar wat en met wie?

Het begrip 'sociale innovatie'

Thema's als duurzaam, mvo, fairtrade, groen, ecologisch, lokaal geproduceerd, ontwikkelingswerk zijn onderdeel van het 'sociale innovatie'. Om de wereld echt een beetje te verbeteren, om meer bewust en met respect om te gaan met je omgeving, zowel natuur als mensen, is een nieuw besef van handelen nodig. Dat is waar sociale innovatie voor staat. Geen graaicultuur, maar halen en brengen. Niet jij in je eentje, maar iedereen.

Warm nest bij Hubbels

Hubbels wil ideëen en projecten op het brede gebied van 'sociale innovatie'  een warm nest bieden. Een community van professionals kan een bijdrage leveren. Dit sluit aan bij de principes van het wereldwijde netwerk van The Hub. Met meer dan 25 vestigingen verspreid over de hele wereld geeft The Hub een impuls aan sociale innovatie. In Nederland zijn twee Hub's, in Amsterdam en Rotterdam. Hubbels hoopt zich in de toekomst bij The Hub Global te mogen aansluiten.

Deelnemers en sociale innovatie

De deelnemers van Hubbels staan allemaal open voor sociale innovatie. Het is geen vereiste om het 'wereldverbeteren' in je werk terug te laten komen. Je moet tenslotte brood op de plank krijgen. Wel proberen wij zoveel mogelijk duurzaam te handelen. Het is goed mogelijk dat, wanneer zich er een interessant project of idee voordoet, de communityleden daar actief mee aan de slag gaan. 

Voor meer informatie over The Hub Global en vooral ook inspiratie, zie het filmpje van een wereldwijde professionele community the Hub - Get Ready

Projecten

Voorbeelden van sociaal innovatieve projecten waar leden van Hubbels aan gewerkt hebben:

Windpark Nijmegen-Betuwe

Windpark HazeldonkStichting Cobomen